LE PORC
| Nom científic: | Sus domesticus. |
| Família: | Súids. |
| Descripció: | Mamífer de cos arrodonit que fa 1-1'5 m de llarg. Té el morro allargat amb la punta plana on es veuen els forats del nas. Té les orelles penjants i la cua curta i fent espiral. Té les potes curtes; cada pota té quatre dits, però només dos toquen a terra. La pell és gruixuda i està coberta de pèls forts anomenats cerres. És de color rosat, però presenta taques fosques en algunes varietats. |
| Alimentació: | És omnívor. Menja cereals, fruites, verdures i restes d'aliments. Habitualment els porcs de les granges mengen un pinso que ja conté tot el que necessiten. |
| Reproducció: | La femella, la truja, gesta durant unes 16-17 setmanes i pareix entre 6 i 14 cries anomenades garrins. |
| Hàbitat: | Els porcs es crien en granges especialitzades. |
| Costums: | Acostumen a rebolcar-se pel fang amb la intenció d'eliminar paràsits de la pell. |

No hay comentarios:
Publicar un comentario